Se alla

190227 – Rapport från Kommunstyrelsen

Onsdag 27 februari 2019

Dagens kommunstyrelse sammanträde var som vanligt ett mycket kort möte (färdigt en bra bit innan lunch) där vi fick ta del av bl a förslaget till ny grafisk profil, och en redovisning av det första året för Katrineholms Kontaktcenter.

När det gäller beslut yrkade jag avslag på kommunledningsförvaltningens förslag att delegera framtida revidering av den grafiska profilen till Kommunstyrelsen och istället att revideringar skulle istället tas av kommunfullmäktige. Övriga partier i vår valtekniska samverkan stöttade det yrkandet, vilket resulterade i att KSO (Kommunstyrelsens Ordförande – Göran Dahlström) yrkade på att just det förslaget skulle tas bort. Bra att lyckas motverka ytterligare en centralisering av makt till kommunstyrelsen som i sin tur hade inneburit minskad demokratisk påverkan och insyn för allmänheten.

Liberalernas motion om medlemskap i Funkisglädje var en av 4 olika motioner som kom till kommunstyrelsen. Funkisglädje är en förening som anordnar Funkisfestivalen, en musikfestival i likhet med Mello, för individer över 15 inom LSS. Jag reserverade mig mot beslutet och fick stöd av C, KD, MP & V. Kampen får gå vidare till debatten i kommunfullmäktige!

Under eftermiddagen var vi 5 gruppledare på studiebesök på Västra Sörmlands Räddningstjänsts nya brandstation. Mycket intressant att höra mer om hur de arbetar och nyttjar bl a teknologi för att förbättra arbetet och stärka sitt samarbete inom räddningstjänsten, men också i samspel med andra aktörer som tex sjöräddningen.

/ Jesper Ek – Gruppledare